31 oktober 2010

Bygga hus? Vi?

Tanken på att nån gång bygga ett hus hade väl alltid funnits där. Stilmässigt kräsen som man är, var ju inte utbudet av färdiga hus riktigt det vi önskade, eller när man hittade nåt intressant, var det prislappen som var helt fel. Att (låta) bygga själv låg närmast till som det sätt vi kunde få ett sånt hem som vi drömde om.

På vårvintern 2009 delade staden ut småhustomter på ett helt nytt område. Nära till M's jobb, och på den sidan om stan där vi tidigare bott och trivts bra. Tomterna angränsade till skogsområden, fast området annars skulle bli tätbebyggt i urban stil. Fina länkstigar, tänkte vi som hundägare.

I generalplanen fanns en gata längs vilken tomterna var små, husen skulle vara kompakta och rappade i fasaden. Det lät som nåntingt för oss. Tydligen var det inte så många som resonerade på samma sätt, det var ingen vidare rusning efter de små tomterna ännu i det skedet. Trots att vi sänt in tomtansökan lite halv-nonchalant och osäkra på saken, hade vi nu hux flux en plätt på 517 m2! Hela reserveringstiden funderade vi till och från... ska vi nu våga oss på detta eller inte. Men strax före reserveringstiden gick ut, skrev vi arrendekontrakt på tomten.

Det snöklädda ska bli väg, tomten är framme på vänstersidan 
Området var alltså bara skog ännu, det skulle ännu dröja ett bra tag innan tomterna skulle vara i byggbart skick. Bra tid för oss att smälta tanken på att bli husbyggare och att börja planera och sätta oss in i saker sam har med byggande att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar