19 april 2012

Små inredningsframsteg

Sakta men säkert bli småsaker i huset uppfixande och inredningsdetaljerna växer fram. Dagens saldo är att vi har fått de rätta skåpdörrarna på plats i tamburen, lådfronterna till tvättfatsskåpet i wc (yess, inget mer sminkgrävande ur pafflåda :D ), sista listerna runt dubbeldörren i vardagsrummet plus ett räcke i bastun runt kaminen.

Har också skaffat oss en ny, mörkgrön vän, Herr Bosch, som hjälpt till med att få en massa hyllor, tavlor och grejor uppmonterade på väggarna. För i de här siporexväggarna är det borr, pluggar och skruvar som gäller för minsta lilla.

På inredningssidan är det mest tamburen som jag funderat och jobbat på med. As of today, ser det ut så här:



Hängaren Wave från Design House Stockholm hade jag köpt redan före huset var färdigt, men konstaterade att den egentligen nog var aningen för lång för det där utrymmet. Men den består av två delar som man sätter bredvid varandra och inte ser det nu kanske helt tokigt att använda bara den ena? Den andra hittar väl nog en plats nånstans, den också.

I stället för den där gröna grejen, beställde jag faktiskt Kotonadesigns anslagstavla, som jag hade med i mitt önskekollage just. Så i väntan på svart magnet- och krittavla får vi hålla till godo med grön filt (utan stift dessutom, så det är nog mera dekoration än funktion...)

Den där vrån är nu då tänkt för sonens ytterkläder. Våra egna har vi bakom en skjutdörr men nåt passligt "tillgängligt" ställe för gäster att hänga av sig, behövde vi också. En sån här var jag och nätshoppade till det ändamålet, Quasimodo heter den.

Bild: www.room21.se


Kring entrén är det alltså svarta detaljer som gäller, så också på ytterdörren. Namnskylten är ett "väggord", dvs. klistermärke. Passligt diskret med glansiga svarta bokstäver mot matt svart bakgrund, tyckte jag.



Nyt on saatu ruksia muutamia rästiin jääneitä sisähommia tehdyiksi. On listat viimeisenkin välioven ympärillä, on saunan kiukaalle kaidetta, on puuttuneita kiintokalusteita. 

Sisustukselliset ratkaisutkin alkaa vähän paremmin jo löytyä. Uuden tummanvihreän ystävämme Herr Boschin avulla on jo vaikka mitä hyllyä, taulua ja muuta saatu paikoilleen seinille. 

Eteinen on ollut viime päivät eniten mietinnän kohteena. Nykytilannekuviin on tulossa lisäyksenä se haaveilemani Kotonadesignin muistitaulu, jonka taannoin toivekollaasiinikin laitoin, sekä tuo Quasimodo-niminen naulakko, joka on ajateltu vierasvaatesäilytystä varten. Lapsen omaksi naulakoksi laitoin lopulta puolikkaan Waven; kokonaisena (kahden palan yhdistelmänä) olisi tullut tuohon hitusen turhan leveä. Eiköhän sille toisellekin palalle joku paikka löydy.

Eteisen sisustusyksityiskohdat on mustasävytteisiä, ja musta tuleekin alun perin ulko-oven väristä. Sinne tuli muuten sisustustarramallinen nimikyltti, kiiltävää mustaa mattamustan oven päälle. 

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Snyggt, urbant och naturnära :). Hallen stämmer in på ditt inredningsmotto!

    Lycka till i vår utlottning!

    Nicole

    SvaraRadera