20 augusti 2012

jämnare... ljusare...

What's new sedan sist? Rappandet håller ännu på på utsidan och jag måste nog medge att det ju inte direkt är nåt nöje att leva i ett hus med helt igenplastade fönster och dörrar. Under de senaste varmare dagarna hade det ju t.ex. varit ganska pop att kunna vädra lite. Nå, på dagarna är det numera jobb och dagis som gäller och under helgerna har vi haft en hel del annat program, så så mycket har vi faktiskt inte vistats här heller mitt i plasten och rappet.

Och sakteligen avancerar det från startläget med de ljusa blockena synliga till en uppjämnad brungrå yta. Och idag fick vi se en vägg redan i ljusare ton, med den där småskrovliga putsytan. Så nog tar det sig...

När väggarna är färdiga, får vi (bland en del annat som också måste göras) börja sätta utebelysningen på plats. Lampor av en sån här modell ska det bli lite här och där, både som sån här 'singelmodell' och som en variant med som lyser uppåt och neråt.


Lamporna är faktiskt bland de billigaste jag hittade. Jag skaffade dem som private label på Clas Ohlsson, men verkar som samma modell också finns under namnet Nordlux Castor.



Terveiset rappaustyömaan keskeltä. Muovitettujen ikkunoiden ja ovien takana eläminen alkaa pikku hiljaa jo vähän kypsyttää, mutta kyllähän tuo homma tuossa ulkona pikku hiljaa eteneek kuitenkin. Harkkokuviot alkaa piilottua ruskeanharmaan tasoitekerroksen alle ja tänään bongattiin jo ensimmäinen seinä vaaleampaa sävyä pikkuröpelöistä rappipintaa. Kylläsesiitä...

Rappauksen jälkeisiin seuraaviin hommiin lukeutuu mm. ulkovalojen laitto ja lamppuja on nyt muutama jo hankittuna. Malliksi tuli todellinen halpislöytö Clas Ohlssonilta. Ulkonäön perusteella näyttäisi erehdyttävästi samalta kuin Nordluxin Castor. Noita tulee meille siis sekä tuommoisina yksöismalleina, että pari myös sekä ylös- että alaspäin valaisevina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar