15 oktober 2012

Husnummerskylt

Inför inflyttningsgranskningen i vintras blev det bråttom att skaffa en husnummerskylt att sätta upp och i brådskan var jag tvungen att ta typ den fösta bästa modell som var lite ditåt. Nu efter rappningen, ville jag ha dit en passligare. Överlag tyckte jag att utbudet på skyltar var ganska dåligt, alla fonter på numren tycktes gå i mera traditionell stil, när det var mera nånting mera funkis-aktigt som jag skulle ha velat hitta, som det här, av den amerikanska tillverkaren Weston:


Bilder: www.remodelista.com


Gillar också detta från customhousenumbers

Bild: www.neublack.com


Stora och smala siffror är också läckert, speciellt om numret skulle vara flersiffrigt.

Bild: www.customhousenumbers.com


Men vi har tyvärr bara en enkel åtta. :) 
Och så här blev den... Custom made by my brother. :)





Ännu lite kvällsmysbilder från terassidan.




Meille tuli talvella muuttotarkastuksen alla kiirus hankkia talonumerokyltti ja tuskailtiin silloin, kun kaikki kaupoista löytyneet oli fontiltaan kovin perinteisen romanttisia. Rappauksen jälkeen tarkoituksena oli sitten korvata numerokyltti jollain "oikeammannäköisellä". Ajatusissa oli jotain funkishenkistä. Vähän melkein harmittaa kun meidän numero on vain tuommoinen yksinkertainen kasi, jossa muotokieli ei niin pääse edukseen. Mutta uusi, veljelläni teetetty numero saatiin nyt paikoilleen!

Lopussa vielä parit kuvat terassin iltatunnelmista, nyt kun siellä on valot ja kaikki.

6 kommentarer:

  1. Snyggt! Jag håller fullständigt med om att det är svårt att hitta fina nummerskyltar. Vi tog också första bästa och dessutom i svart så nu borde vi köpa ny då huset nästan är svart.

    SvaraRadera
  2. Tack! Har du kollat på fasadsiffra.se, där finns ganska fina grejer (vet dock inte om byggnadstillsynen sku godkänna en siffra i textform) Det enklaste sku säkert vara att spraymåla siffran i en annan färg?

    SvaraRadera
  3. Hienoja, teidän kyltit ja muutkin esittelemäsi:). Ja teillä näyttää ihanalta!

    SvaraRadera
  4. Hej Anu,

    En liten solskenshälsning från min blogg: http://projekteistaisoin.blogspot.fi/2012/10/here-comes-sun.html

    Hoppas du har möjlighet att ta emot utmaningen! :)

    /Jonna

    Ps. Er åtta är riktigt fin och passar utmärkt stilen på ert hus. Vi skaffade vår tvåa och lilla b från en järnsmed i Tallinn ett helt år innan huset blev klart och skylten fick komma upp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj tack! :) Ska återkomma till det!
      Solsken, fastän i virtuell form, är nog precis det man saknar just nu! :)

      Radera