2 juni 2013

Körsbär

Idag var det planteringsdebut i  kategorin "sånt som ska ner i jorden på själva gården". I ett hörn av tomten blev det ett körsbärsträd, Lettisk Låg. Som namnet antyder, ska den vara ganska lågväxande, vilket ju är bra då tomten ändå är liten. Blir det körsbär i den nån dag, så fine, men det är framför allt för blomningens skull som jag ville ha ett körsbärsträd. 




Tomtgränsen syns ganska tydligt här. Man kan minsann säga att gräset är grönare på andra sidan. :) Vi väntar ivrigt på mera jord och annat fyllmaterial och sen blir det att börja skaffa gräsmatta (det där som grönskar där nu är bara ogräs). Ja, vi tänkte ta sån där gräsmatta på rulle.

Jag inser just att den här bloggen har ganska obemärkt blivit värsta trädgårdsbloggen. :D Nå, i samma anda visar jag ännu lite blomster från balkongen... måste passa på medan de blommar som frodigast:



Och ännu en inomhusbild, där den rosalila orkidén som vi haft i sovrummet, blivit utbytt mot en vit. 



Det här är annars ett riktigt Pirkka-tips. När blommorna i orkiden vissnar, kan man sticka en plast/tygorkidekvist i krukan i väntan på att/om den ska börja blomma nån gång på nytt! Inte så fejkat, när ändå bladen är äkta.


Tänään istutettiin ensimmäinen kasvi pihamaalle. Siis ihan oikeasti maahan, eikä näihin terassi- sun muihin ruukkuihin. Tontin kulmaa koristaa nyt siis kirsikkapuu lajiketta Latvian Matala. Toivottavasti lähtee tuossa viihtymään, kirsikoita ja erityisesti kaunista kukintaa tässä odotellessa. 

Toisessa kuvassa näkyy muuten hyvin tontin raja ja se miten ruoho on toisaalla vihreämpää. :) Tai siis ylipäänsä ruohoa, meidän takapihalla vihertää vielä pelkät rikkaruohot. Multaa ja muuta pihantäytettä kovasti jo odotellaan että saataisiin myös se nurmikko jo tilaukseen. Siirtonurmea siis on kaavailuissa.

Ja kun nykyään tunnun kirjoitteleva  pelkistä kukista ja kasveista, niin menköön nyt samaan syssyyn vielä kuva parvekkeella kukkivista orvokeista (niin kauan kuin tuota kukoistusta kestää) ja yksi kukkakuva myös sisältä. Makuuhuoneen vaalenpuna-lila orkidea on vaihtunut valkoiseen. Tämmöinen niksipirkka-juttu, että kun kukinto kuihtuu, voi sen tilalle (uutta kukkimista odotellessa/toivoessa) iskeä ruukkuun tekokukan varren. Ei ole edes kovin feikin näköinen kun lehdet kuitenkin on aidot. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar