15 september 2013

Från bling till retro med enkla medel

Det är inte på så många ställen i vårt hem där man kommer sig för att inredningsexperimentera med nya färger och stilar, eftersom allt på det stora hela är så neutralt. Men sovrummet är kanske ett av de ställen hos oss där man vågar och vill ändra lite. Jag har länge varit sugen på att använda petrol/turkost nånstans och nu blev det av i form av nya sängkläder. Så äntligen nåt  som matchar den lilla mattan framför 60-talsbyrån och också annars kanske ger en liten 60-talsretrokänsla i rummet, mot det tidigare blingiga och gråsilvriga.


Meidän talossa on nykyään oikeastaan vähän vaikeaa harrastaa sisustamista ja uusia kokeiluja, kun neutraalehin tiloihin ei tee mieli tuoda kovin paljoa uutta ja erilaista. Mutta joitain vähän "trendiherkempiäkin" tiloja meillä on, minne on henkisesti helpompi tehdä pienoista makeoveria. Tällä kertaa kohteena oli makuuhuone, jonne sain pitkään kaipaamaani petrolia/turkoosia uusien petivaatteiden muodossa. Löytyi vihdoinkin lipaston edessä olevalle pikkumatollekin väriparia ja muutenkin ripaus 60-luvun retrohenkeä.

1 kommentar:

  1. Kul att läsa din åsikt om marmor :-) Jag tycker marmortrenden skulle passa rätt bra i ert hem (baserat på de bilder jag sett här i bloggen)! Just en mortel eller bricka på köksbänken till exempel. Men jo, man förknippar materialet så start med 80-talet så det är lite svårt att bortse från det :-)

    SvaraRadera