27 september 2011

Fönstermontering


Jippii, nu är vi äntligen på gång med fönstren! Speciellt när man var inne i de rum dit fönstren kommit på plats, fick man återligen den där härliga känslan att nu börjar det ju likna ett hus! <3 Går allt som det ska, får jag hoppeligen bjuda på bilder på de stora fönstrena i morgon; de behöver lyftkran för att monteras så därför fick de inte det gjort ännu idag.

På motgångssidan kan jag meddela att vi fortfarande inte är klara med "showen" med byggställningarna. I går hade vi talko för att äntligen plocka ner dem och bli av med dem, men icke; det fanns ännu ogjort plåtarbete på taket, så en del ställningar måste ännu lämnas kvar... och hyrestaxan den tickar på, så i onödan, känns det som. Nå, en del är nu helst borta och ur vägen för fönstermonteringen, men (åtminstone) ett nerplockningstalko har vi ännu framför oss den närmaste tiden.


4 kommentarer:

  1. Det börjar genast se så mycket mera färdigt ut med fönster. Bra att få in dem nu när höststormarna drar in över oss. Ni är ju säkert specialister på byggställningar vid dethär laget. Bra att veta om man skulle behöva få en monterad :)

    SvaraRadera
  2. :D Fast just nu ännu får jag nästan rysningar av bara ordet... men kanske tiden förgyller minnena? Tänkte på t.ex. armeringsnät som man kämpat med och svurit i, och tyckt att det är bland de jobbigaste påfund som finns, men nu i efterskott känns de på nåt vis lite "nostalgiska", typ det där kämpade vi med och började bemästra nån sort till sist. Men vi är inte riktigt där än med byggställningarna. :D

    SvaraRadera
  3. Ser fint ut! Och jo, fönstren utgör en viktig del av att det ser mera färdigt ut. Får ni sätta på värmen snart då ni har gluggarna igenmurade?

    SvaraRadera
  4. Jo, värmen blir nog påkopplad snart. Får se hur länge huset behöver torka då ännu före vi kan börja på med innerväggarna. Målaren ringde häromdan redan och fundera när det börjar vara dags...

    SvaraRadera