6 november 2011

Vi gå under nedsänkta tak, fallera!

Under veckan har timmermannen skålat ner taken och elektrikern dragit det som ska gå i nedsänkingarna. I morgon ska skivorna börja spikas fast.


För egen del har det inneburit att vi förutom det klassiska betongdammssopandet nu också haft sågspån och träklossar att städa bort. :D Restbitarna från trämaterialet har förresten fungerat rätt så bra som byggklossar för att underhålla Junior på bygget.

Helgen har varit var ganska effektiv byggtid för oss själva denna gång, till skillnad från förra veckoslutet. Det mesta av väggfårorna är nu igenmurade och också några andra ställen är lite uppfixade, bl.a. de ojämnheter i golvet, som blev till då nedre våningen gjöts och en hård åskskur smattrade på och skrovlade till betongen. Också kuraduschen fick idag ett bättre utförande, tack vare svärfars insats.

Idag var också Reinisalo, vars firma kommer att sköta om att spackla och måla väggarna, och "inspekterade" huset inför deras entreprenad. Runt fönstren lär det ännu behövas lite fixande innan de sätter igång; det är lite väl brett med fogmassa mellan fönstret och väggen, och det behöver tätas till med mera siporex. I väntan på det "får" vi själva ännu göra egna förberedelser bl.a. i form av att täcka alla fönsterglas med plast. Oh yeah, pikkujuttu.

Mera på inredningssidan igen så skickade Östmans lite nya bilder i veckan på bl.a. garderoberna i sovrummen. Jag började direkt planera vem som skulle få vilka hyllor och vad som skulle förvaras var, men också på utsidan kvarstår lite beslut. Ska skjutdörrarna i sovrummet vara likadana (vitt glas) som de i tamburen, eller i nåt annat material? Och ska de vara släta och "i ett stycke" eller ha aluminiumlister som "rutar in" dem? Samma fråga gäller förresten dörrarna i nedervåningen också.

På tal om dörrar, så jag har frågat lite offerter nu på innerdörrarna och den egentliga ytterdörren. Till mellandörrar lutar det åt vanliga släta (kanske med lite extra fina handtag?); pardörren mellan vardagsrum och arbetsrum kunde vara den här från JeldWen, som vi också hade i förra lägenheten.

Bild: JeldWen

Ytterdörren är sen en svårare fråga. Nåt i den här stilen kanske nog...
Bild: Pihla

2 kommentarer:

  1. mycket är på gång hos er nu, kul :) Den ytterdörren har vi och jag är riktigt nöjd med valet! Vi har frostat glas som ger insynsskydd men ändå slipper det ju in lite ljus så att hallen inte blir så mörk! Ha en bra byggvecka :)

    SvaraRadera
  2. Tack Camilla, kul att höra att den dörren är bra! Den ligger ganska bra till prismässigt också.

    SvaraRadera