3 augusti 2013

Betongplattor, part 1

Nu slutspurtar vi med årets utearbeten. Min semester är redan slut och sensommarens helger börjar vara uppbokade till annat. Snart avslutar också resten av familjen sitt sommarlov, så tiden börjar rinna ut.

På sistone har vi bl.a. målat lite socklar, jobbat på platsen där trampolinen ska ha sin slutliga plats och idag kämpade mannen och jag (på tumis, utan nån som vet lite bättre med sånt här byggande) med att lägga betongplattor på framgården. Så här der det ut nu, ungefär halvvägs:


Inte är det väl direkt proffskvalitet på arbetet, men ändå. Lite stolt får man väl vara efter dagens möda... och sjuk i ryggen!

Ulkotöissä on alkanut loppukiri, kun käytettävissä oleva vapaa-aika alkaa huveta lomien loppumisen ja muiden menojen takia. Viimeisimpinä juttuina ollaan mm. maalailtu sokkeleita ja tehty trampoliinille paikkaa. Tämän päivän suururakka oli etupihan laatoitus, jossa päästiin suunnilleen puoleen väliin. Ihan vain mies ja minä, ilman ketään sellaista auttamassa, joka oikeasti tietäisi näistä rakentamishommista. :D Vähän ylpeitä kyllä ollaan päivän päätteeksi... ja selkävaivaisia.

3 kommentarer:

  1. Hienolta näyttää - työ tekijäänsä opettaa, vai miten se meni.

    Sokkelista kysymys: miten pohjustitte maalaamisen ja pitikö sokkelia ensin oikeista ja tasoittaa jotenkin? Pähkäilen nimittäin, pitäisikö teettää sokkelin pinnoitus ammattilaisella vai antaa periksi tälle omalle innokkuudelle "tehdä kaikki itse".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos, näinhän se on, aina oppii, vaikka menisikin välillä vähän amatööritahtiin! :)

      Sokkelissa oli valmiiksi (taloasennuksen jäljiltä) jonkinlainen tasoitepinta, siis että harkot ei olleet näkyvissä enää. Itse pohjustettiin sen verran että hiottiin pois seinien rappaamisesta tuleet roiskeet (sellaisella välineellä joka on vähän kuin kahvalla varustettu karhea tiiliskivi) ja muutamia koloja paikkailtiin laastilla. Mutta muuten vaan maalia päälle. Maalia kyllä kuluu aika paljon, kun on vähän epätasaisuutta, mutta muuten aika selvä peli.

      Radera
    2. Kiitos - täytyy vähän pohdiskella vielä, miten meillä kannattaisi tuo toteuttaa. Valusokkelin päällä on kaksi kerrosta harkkoja ja kun tuota eilen tutkailin silmämääräisesti, oli harkkokerroksessa selkeää epätasaisuutta. Jotain oikaisua ja tasoitusta siis kaipaa...

      Radera