7 november 2010

Goodbye trees, hello snow

De blivande grannarna på ena sidan om oss har börjat på med jordbyggnadsarbetet, så vi passade på i samma veva och bad stadens gubbar också fälla träden på vår tomt när de väl var i farten. Det är alltså staden som äger tomten (vi arrenderar), så därför är det också de som fixar trädhuggningen; skönt att slippa åtminstone ett arbetsmoment!  
Så här såg det ut på vår gata idag:

Mellan de två byggena som syns, ska det alltså ännu klämmas in tre (!) stycken hus, där vårt blir det mittersta.



Här i mitten har vi vår lilla remsa, tomten slutar alltså där i skogskanten. Av bilderna kan man ju lugnt konstatera att det är stenigt värre. Vi brukar skämta att kanske vi bara ska gröpa ur en grotta i "bautastenen" där; så har vi vårt stenhus! ;)

Stenhus, ja. Det är nog helst det vi skulle vilja att huset sen blir, inte minst för att fasaden i vilket fall som helst skall vara rappad. Men, trästomme har vi inte heller ännu uteslutit till 100 %. Vi har lämnat i en hel del offerförfrågningar, både till sten- och trähusleverantörer. Hittills har vi fått bara två offerter (båda sten) och ett "no can do" från en trähusleverantör, så vi väntar ivrigt på att få lite fler alternativ att ta ställning till, speciellt så man skulle få en jämförelse på vad huset skulle kosta i respektive material.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar