9 november 2010

Veckans möbel

Fick nyligen en kladd med nya inredningstidningar förutom de jag prenumererar på, och konstaterade att det just nu är en möbel som är lite över alla andra vad gäller mediaexponering, som finns i vart och vartannat inredningsreportage och i bloggar här och där. I dag damp Glorian koti ner i postlådan och även där poppade den upp, i två hemma-hos - inslag och som två animerande bilder, plus en juttu där den var som exempel i möbelhandel över nätet.

Japp. Eames. Med eiffeltornsben eller träben, som gungstolsvariant eller med armstöd. Och nog har den ju en viss "vill ha" - faktor. Men frågan är om man snart börjar tycka att det gått lite inflation i den, när den dyker upp precis  överallt. Men klassiker är den ju i alla fall. Och snygg.


Detta med att fundera kring möbler är lite av en "arbetsskada" för mig överlag, men stolar är speciellt intressanta nu i och med det nya huset. För det som vi möbleringsväg behöver uppdatera som akutast är just matbord och stolar.

Eames är nu en potentiell variant, även om den kanske ändå skulle fungera finast som en standalone-möbel, vid ett skrivbord, till exempel, hellre än flera exemplar kring ett matbord. Lite för stort virrvarr av metallpinnar kanske?

Jag jagar vidare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar