29 december 2010

Ett hus, tack!

Nu är det klart, vi har bestämt leverantör på husstommen, kommit fram till vad som ska och inte ska ingå i leveransen och skrivit på beställningen! Jämerä blev det, dvs. husstommen är av Siporex (lättbetong) och de levererar och monterar det "vattentaksfärdigt", dvs. undefär till samma färdighetsgrad som traditionella huspaket.

Här är en bild (från www.rakentaja.fi) på hur "klossarna" ser ut. 50 cm tjocka block (åå, vilka fönsternischer det blir!) som är ett och samma material rakt igenom, dvs. stenen fungerar både som konstruktion och isolering.



Det som vi fixar via egna entreprenörer är för det första markarbetena och grunden, och sedan allt invändigt arbete i huset (slipa väggar, fixa ytmaterial, kök, badrum osv). Också vattentaket valde vi sist och slutligen att utesluta ur huspaketet och anlita nån annan att sköta det. Ansvariga mästaren har som tur är koll på lite alternativ där. Sen följande sommar blir det ännu dags at fixa till allt på utsidan, rappa väggarna och få gården i skick. 

Lätt som en plätt (... ehehe...)

Vecka 21 är nu inprickad som leveransdatum. Spännande!

2 kommentarer:

  1. Grattis! Detta blir intressant! Fota så mycket som bara möjligt!!

    SvaraRadera