21 januari 2011

Badrumsinspiration

Jag har tänkt att badrum och wc i huset ska gå i lite samma stil som köket, dvs. enkla linjer och svartvit färgsättning, som på inspirationsbilderna här:
Men vad som ska vara svart och vad vitt, det är nog helt öppet. Vita möbler mot en svart (fond?)vägg eller svarta mot vita väggar? Eller mer eller mindre helvitt, med bara lite inslag av svart? Eller kanske grått? Tycker jag rullat de här svartvita bildrna så mycket framför ögonen att grått faktiskt nästan börjar kännas som nåntigt nytt och fräscht (heh, fräscht är nog annars kanske inte det som man först associerar grått till ;) ) , lite som "det nya svarta"... Nå, får se.

Planeringsmässigt slits jag mellan önskemålet att få så mycket förvaringsutrymme som möjligt och det estetiska i så minimalistiska lösningar som möjligt. Spegelskåp skulle t.ex. vara härligt med tanke på att få frisyren fixad baktill, men släta speglar är nog oftast snyggare. Superbreda tvättfat är också fina, men avställningsyta behövs också när damen i huset ska breda ut sin sminkarsenal. :) En annan praktisk vs estetisk fråga är det där med breda lådor. När man står framför spegeln och gör sig i ordning, kan det ju vara händigt om man inte hela tiden måste steppa bakåt om man ska samtidigt ha nånting ut lådorna. Så mindre lådor bredvid varandra skulle på det sättet vara bättre, men hur gör man om man tycker att de breda ser mycket bättre ut...

I nedre våningens wc finns det utrymme för en ca 70 cm's möbel under tvättfatet; där tänker jag mig nåntigt i stil med bilden i nedre, högra hörnet, eller sen nåt litet, ovanpåmonterat tvättfat.

Badrummet är planerat att rymma 140 cm med skåp och därutöver finns det också plats för ett litet "omklädningsutrymme" strax innanför dörren, i praktiken typ en bänk eller pall och plats för handdukar. I badrummet kunde det i princip rymmas ett system med två tvättfat om man vill. Frågan är ju om man prioriterar att flera ska rymmas att utföra sina morgon/kvälssysslor smidigt bredvid varandra, eller om det är bänkutrymmet som man kan sprida ut sina grejer på, som är viktigare.

En annan sak att fundera på är om man ska skaffa skåpen från samma firma som levererar köket, eller nån annanstansifrån. I järnaffärerna har jag ibland också stött på helt tänkbara alternativ till rimliga priser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar