5 januari 2011

Det rör på sig på bostadsmarknaden

Vår nuvarande lägenhet kom ut på försäljning i går och de första potentiella köparna kommer redan idag och tittar. Spännande! Samtidigt passar vi själva på att fara och se på ett tänkbart tillfälligt hem åt oss. Det är faktiskt en exakt likadan lägenhet som den vi bodde i före den här, så det skulle ju vara ganska passligt hemvant. :) Vi trivdes där jättebra, lägenheten var rymlig och området trevligt (och så skulle det vara ganska nära till bygget), men i längden tyckte vi inte att bostadsrätt var riktigt ekonomiskt lönsamt, men just så här i mera tillfälligt syfte tror jag det kunde vara ett helt bra alternativ till att bo på hyra.

Vad nytt på byggfronten då? Det gäller att börja skaffa ihop alla papper till bygglovsansökan snart. Få utlåtanden från grannarna m.m.

Mera på inredningssidan har jag börjat stormbläddra i tidningar och nätsidor för att få lite underlag till "vad vi vill" inom köksplanering. Ska nämligen träffa en köksfirma på måndag. Stilmässigt är idéerna ganska klara, men nog är det mycket ännu som är öppet, framför allt färgsättning och material. Vitt - ja, men ett inslag av svart eller grått också, men var?  Förr tänkte jag alltid att vita skåp och mörkare på arbetsbänken, men har också sett fina bilder där färgsättningen har varit tvärtom. Hmm... Enfärgde eller tvåfärgade skåp?, dvs. samma eller olika nertill och upptill? Bänkskiva av sten, komposit (I wish) eller laminat? Skåpluckor med aluminiumlist (de har varit på tapeten ett tag, inte börjar de väl vara på väg ut?) eller släta utan handtag? Bilder från Nixi, Petra, Parma och asuntomessuopas


Och medan jag nu håller på... Måste ännu lägga de här spisarna på minnet: Nibe / Contura 11 (finns också med svart eller metallfärgat mittenparti). Plus för luckan som hissas uppåt.

Den här är en Jötul. Tror faktiskt att om man skulle ha en sån där braskamin, (har nu lärt mig att det heter så) att det vore snyggast att ha en sån här modell med rör uppåt och neråt... fint beskriven teknik, eller vad? ;) ) Vår är ju inte tänkt att vara mitt på golvet, men en sån där snurrplatta under (så man kan vrida på spisen) vore kanske inte helt fel?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar