3 februari 2011

En övningsomgång i tapetval

Den tillfälliga lägenheten, dit vi snart flyttar, kommer att fräschas upp lite med nya tapeter i vardagsrum och arbetsrum. Det är själva bolaget som sköter om och bekostar det (om än inom en mycket snäv budgetram), men vi fick åka och välja vilka tapeter vi ville ha. Och fast det nu är en tillfällig bostad, så inte kan man ju välja dit riktigt vad som helst... den givna budgeten sprack snabbt och vi får nog själva stå för en del av fiolerna, men ändå var det förhållandevis förmånliga material som vi valde. Till vardagsrummet (och trappan) blir det en jätteneutral, ljus tapet med helt jämn färg. Till arbetsrummet igen drog vi till med ett mera vågat alterativ, nämligen detta (från kollektionen English garden av danska Juvita ).



Med vita möbler och textiler kan det förhoppningsvis funka, tapeten kommer inte heller att vara i hela rummet, utan på två motsatta väggar, så därför hoppas jag att det inte skall bli för rörigt och oroligt. Samtidigt blir det kul att testa hur man trivs med lite mera färg och mönster än vad vi brukat ha. Funkar det? Kunde vi våga oss på nån färg-/mönsterklick i huset också nånstans? Eller blir det en passlig dos att ha sånt i tillälliga hemmet, så vi får det "ur världen" och kan återgå till det gamla, vanliga överneutrala sen? :)

På tal om arbetsrumsinredning, så gjorde vi för nån dag sen ett smärre nätloppisfynd, som blev hemlevererat till oss idag: ett begagnat Muurame-skrivbord, modell större (166 x 83 cm) ur Koivurengas-serien, som ju inte tillverkas mera. Muurames design slår ganska högt i vårt hushåll; jag tycker det har ett formspråk som är sällsynt hållbart, som har känts fräscht och appellerande ända sedan det barndomsnostalgiska 70-talet, genom alla svängningar i inredningsmodet. (Designen går ju nog ännu längre tillbaka, men dock inte jag ;) ). Kvalitetsmässigt är de ju också hållbara, vilket ju också hänger ihop med priset. Så därför är det extra roligt att kunna fynda såna här klassiker begagnat och förmånligt. Det nyinförskaffade bordet får göra premiär i nästa lägenhet (där kommer vi att ha ett arbetsrum i motsats till nu), men det lär nog stå på paradplats i arbetsrummet i huset sen också.

I måndags lämnade vi annars in bygglovsansökan och det borde ha blivit behandlat idag. Väntar med spänning på besked...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar