14 maj 2011

Sockelbygge och utemöbelfunderingar

De sista dagarna har gubbarna på bygget murat sockel och det med besked. :)

Från gatan
Biltak & förråd
Själva huset, lite stökigt...

Nu börjar man uppfatta husets dimensioner mera rätt då anturaformorna är borta. Måste nog medge att det känns spännande att kunna spatsera innanför "murarna" och fundera var allt ska vara.

En sak som känts överraskande nu när man inte längre bara planerar på pappret eller skärmen, är att balkongen faktiskt kommer att bli  ganska stor (det är ju gjutet nu där pelarna ska komma). Detta har fått mig att bläddra extra mycket i alla reklamblad på utemöbler för att hitta t.ex. passliga solstolar (solsäng, däckstol... vad man nu kunde kalla det) att fylla ut utrymmet på balkongen med. Nya solstolar skulle vi nog ha nytta av redan nu denna sommar på den här lägenhetens bakgård, så man kunde nog passa på skaffa det redan och sprida på utgifterna lite.

Vad gäller utemöblering i övrigt tänkte jag att man kunde placera vår existerande utematgrupp i hardwood (möjligen försöka se om man kunde behndla den svart?) just uppe på balkongen och då i stället köpa nytt matbord till terassen. Jag är ganska vurm med att dricka kaffe och äta utomhus alltid då vädret tillåter, så därav denna lilla fixering vid att det ska finnas utegrupper lite här och där ;) Förutom matgrupp skulle det nere på terassen också vara fint med på det som nu tycks finnas i överflöd i alla affärer, en soffgrupp i svart polyrotting. Får se om jag är lika pigg på idén ännu nästa sommar.

Lite inspiration från Plantagens och Iskus sortiment.


Den senaste tiden har vi också filat på innehållet i fönster- och dörrleveransen. Tänkte ta persienner till de fönster som det går att integrera dem i, men nu är den stora ( ;) ) frågan om det ska vara vita eller silverfärgade. Synpunkter, anyone? De kommer alltså att komma i arbetsrummet, barnrummet, badrummet, trappan, klädvårdsrummet och i "smågluggarna" i vardagsrummet och övre aulan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar