29 mars 2011

Köksoffert nr 3 och andra framsteg

Byggprojektet har avancerat ganska lite på den konkreta nivån under en tid, men se idag började det hända! För det första fick vi konstruktionsritningarna och kunde då (äntligen... jissus, jag är så rädd att vi är så sent ute) skicka dem vidare till några entreprenörer för att få ett pris på grundarbetet. Förhoppningsvis får vi den entreprenaden fastslagen snabbt, för det är inte så längre tills grävskopan faktiskt ska i marken, bara snön och tjälen smälter.

Nu får vi nämligen också officiellt sätta spaden i marken, för idag hade vi inledande möte med planeraren och ansvariga mästaren hos byggnadstillsynen. Nu är vi välinformerade om alla möjliga syner (katselmukset) och byråkratiska vändningar som behövs under processens gång och byggnadsgranskaren har gått igenom våra papper, godkänt våra planerare och övervakare och visat grönt ljus för att sätta igång.

Och den som väntar på nåt gott.... Idag kom till slut köksofferten från Östmans snickeri. Nu har vi tre alternativ, om än med lite varierande och ojämförbart innehåll. Våra tankar om hur köket ska vara har liksom vuxit fram under tidens gång, så därför har också specifikationerna lite ändrat från en plan till nästa.

Konkurrenssituationen är nu den att Puustelli ligger helt i sin egen sfär då det gäller priset, Östmans och A la carte är närmare varandra. A la carte är billigare, men från Östmans har vi en bättre skåplucka. Så det är nog mellan dem som valet står, knappast drar vi in nån mer firma i leken mera.

Och så här ser köksplanen ut nu i dagsläget.




Skåpen är i högblankt högtryckslaminat, bänkskivan också i laminat (4 mm) och alla köksmaskiner är integrerade.

Mellanrummet mellan över- och nederskåp blir antagligen mörk (målat glas eller glas med tapet bakom), så det borde ändra på allmänintrycket en del och ge köket lite mera djup.

Som diskho skulle jag vilja ha en i Silgranit från Blanco; materialet är 80 % sten och verkar bra på många sätt. Och ytan är härligt len att känna på. En vit ho skulle vara så fin i en annars vit miljö, som här på bilden, men frågan är om ytan faktiskt står sig mot missfärgningar?

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag har nominerat dig på min blogg :-) Din blogg är en av mina favoriter och har därmed valts ut till Liebster award.

    SvaraRadera
  2. Oj, vad kul att höra! Tack!! :D

    SvaraRadera