18 juni 2011

Utblickar från andra våningen

Monteringsteamet har nu en veckas paus i sitt arbete och åker på midsommarledigt. Hittills har de hunnit komma igång en bit på andra våningen, men takten verkar nog ha varit lite långsammare den andra veckan än den första. Verkar som de inte har haft tillgång till lyftkranen hela tiden.


En massa nytt material har det dock levererats under veckan, tomten börjar vara ganska fullproppad med sten.

I går klättrade jag för första gången upp på husets andra våning och det var ganska mäktigt att se hur högt huset faktiskt ligger och få se hur utsikten från fönstren där kommer att bli.


Från aulan/allrummet mot sovrummet.
Balkongen kommer här utanför

Så här kan man sen kika ner till vardagsrummet/matplatsen



Nästa vecka huserar vi alltså på tomten själva och då ska vi lite städa och rensa upp, plus börja förbereda golvgjutandet med styrox, armeringsnät och allt vad det nu ska vara. Hoppas inte vädret sätter så mycket käppar i hjulen bara... regn har nog utlovats men förhoppningsvis inte under så många dagar...

Igår fick vi förresten också en riktig följetång avslutad! Vi bestämde oss äntligen med spisen och var och beställde den till Uunisepät. Det blev en Lokki med stora vita kakel runtom och kromfärgade luckor.






2 kommentarer:

  1. uuniseppien lokki on ollut alusta asti meidän suosikki! Välillä näytti siltä,että joudumme kulmatakka linjalle, mutta muutama "tuumausistunto" ja hups, lokille löytyi paikka:)t.kirsi

    SvaraRadera
  2. Katos samis! :)
    Meillä alkuperäinen ajatus oli semmoinen musta kamiinamallinen, mutta ajateltiin sitten että energiatehokuutta saisi olla vähän enemmän, niin tuo Lokki sitten valikoitui näppärän kokonsa takia.

    SvaraRadera