24 juni 2011

Utebelysning och andra vägglampor

Styroxandet har fortsatt inne i huset i sakta mak, men tills måndag morgon ska det vara klart, för då kommer elmontören och fixar sitt. Efter det blir det armering, golvvärmedragning och sen gjutning.

Efter att ha träffat elmontören och kollat igen på elritningarna, har jag börjat fundera lite mera på hurudana lampor vi riktigt ska ha. Vi börjar i den ända som det är minst bråttom med, dvs. utebelysningen. :D I kollaget har jag samlar en del modeller jag fastnat för. De två första är från Konstsmide, den tredje Markslöjd och resten borde vara från Massive. Konstsmides modell för husnummerbelysning gillar jag skarpt, men tyvärr tror jag inte det vertikala formatet riktigt passar dit den skulle komma hos oss. Om jag skulle behöva bestämma mig för utelamporna nu genast, tror jag att jag skulle välja Massives Miami, som är på bilden till höger (den med pool); enkel och trevlig till utseendet och bland de billigare vad gäller priset. Men, vi får se hur det blir...





Inomhus blir det en del downlights till tambur- och aulautrymmena och badrummen. Vanliga, hängande lampor blir det egentligen ganska lite av; sånt är inritat nu bara till sovrummen plus ovanför matplatsen. Och de lamporna har vi nog egentligen redan. I köket har vi tänkt ha en led-list under överskåpen och nåt slags indirekt belysning ovanför skåpen. Indirekt ljus blir det också i vardagsrummet, i det höga innertakets kanter. I hemvårdsrummet blir det nån diskret taklampa, och så var jag nästan redan nu på väg att köpa den här (Massive Juniper) att ha mellan skåpen:


Snygga vägglampor till trappan och till badrummen borde vi också hitta. Några tänkbara modeller här från Astro (övre raden), Philips och Markslöjd.


2 kommentarer:

  1. Snygga lampor. Ganska lite hänglampor har vi också, två i vardagsrummet, en ovanför matbordet, samt sovrummen.

    SvaraRadera
  2. It’s very useful for me and I am very much impressed with your meaningful thoughts,..thanks for sharing!
    Vägglampa

    SvaraRadera