29 juni 2011

Styrox, elkablar och ny fart på murandet

Förra veckan fick vi isoleringen färdig inne i huset.


Själv kan jag nu stoltsera med att ha skurit till och lagt in hela två (!)  bitar styrox. :D Mannen däremot har jobbat på flitigt på bygget på sistone... tydligen bor det nog en byggare i den tvättäkta humanisten. ;) Svärfar har också hjälp till mycket och för oss som har mer eller midre noll koll på byggande, är sånt guld värt.


I går var det dags för eldragningar och det innebar också att ledningarna (och dosorna) behövde knackas in en bit upp längs väggen undan golvgjutningen. Vi var lite dåligt utrustade med verktyg för den sysslan, men helt hyfsat gick det med bara hammare och stämjärn. På det sättet är nog Siporex ett smidigt material att jobba med. Även med detta arbetsmoment fick vi mycket uppskattad, spontan talkohjälp, så jobbet blev fixat på en kväll.


Fortsättning följer... elkablarna ska knackas in i väggarna och uppe i andra våningen ännu.
Förutom att elmontören fixade golvledningarna färdigt idag, var också monteringsteamet tillbaka från sin semestervecka och satte igång igen. Väggarna reser sig och stålkonstruktion till huvudingången har vi tydligen också fått idag.



1 kommentar:

  1. Där ser man, bra jobbat! :-) Roligt att följa med när det händer något nu. Detdär med att planera tomten är nog en svår bit tycker jag. Få se om man får konsultera någon sakkunnig i ett senare skede.

    SvaraRadera