29 februari 2012

Rinnande vatten - check!

Nu kommer det varmvatten ur kranarna, så vi har faktikst ett någorlunda funktionsdugligt hus redan!


Golvet är nu lagt i hela nedervåningen och uppe är det bara aulan som fattas.





Om vi zoomar in på köket lite mera, syns beslagen vi valt till dörrarna. Överskåpen är utan handtag (man ryms att greppa dörren från undersidan) och på yttersidan om köksön är det push open - dörrar, dvs också de utan handtag. På lådorna, där det inte gick, satte vi såna där ganska diskreta "plattor". Till de integrerade köksmaskinerna tog vi det längre handtaget, eftersom vi tänkte att det kanske behöver vara nåt stadigare att dra i t.ex. i en frysdörr och ex tempore beslöt vi att använda samma också på nederskåpsluckorna längs den väggen för enhetlighetens skull. 



(och jo, nä... vi ska inte ha en blå kant på bänkskivan... det är skyddsplast. ;) )





Sen sist har också bl.a. hemvårdsrummet fått lite möblering. En liten tjuvtitt på det...




Insåg förresten att denna dag för exakt ett år sen flyttade vi från vår radhusbostad in i den här temporärlägenheten. Då svor vi på att vi definitivt inte skulle bo här i mer än ett år. Nå, inte lyckades vi riktigt hålla den deadlinen, men så värst mycket drar det inte över ändå.



Lämmintä(kin) vettä tulee jo hanoista, lattia-asennus on viittä vaille (=yläkerran aulaa vaille) valmiina, lisää komeroa ja helaa paikoillaan, putki- ja sähköhommiakin taas tehtynä, eli hommat etenee ihan ok.

Keittiön vetimien kanssa tehtiin vielä sellainen ex tempore muutos, että laitettiin noita   pitkiä vetimiä (jollainen näkyy pakastimen ovessa) koko sen seinän alakaappiriviin. Nuo  pitkät oli siis tarkoituskin laittaa integroituihin koneisiin (eli oviin jota kisokotaan ehkä vähän kovemmalla voimalla), mutta yhtenäisemmältä taitaa näyttää jos samanlainen vedin on kaikissa viereisissäkin ovissa. Yläkaapeissa ja saarekkeen toisella puolella on vetimetöntä ovea (pomppusalvalla ja yläkaapeissa alareunasta avattavilla ovilla) mutta laatikoissa, missä tuo vetimettömyys ei onnistunut, on sitten tuommoista suht eleetöntä "laattamallia".


Tajusinpa muuten tässä sellaisen asian että tasan vuosi sitten oltiin juuri siirretty muuttokuormamme rivitalokodista tähän nykyiseen väliaikaisasuntoon. Vannottiin silloin kovasti että yli vuotta ei tässä asuttaisi... no, ihan ei siihen deadlineen mennessä ehditty saada taloa muuttovalmiiksi, mutta lähellä ollaan kuitenkin!

4 kommentarer:

  1. Hienolta näyttää! Kenen valmistajan ja mikä parketti teillä on? Vai onko laminaatti?

    Tuo vaalea keittiöntaso näyttää kauniilta! Koitin saada meillekin vaalean tason, mutta mies halusi ehdottomasti tumman.

    SvaraRadera
  2. Laura kiitos! :)
    Lattia on Pergon laminaatti, original excellence valkoinen saarni

    SvaraRadera
    Svar
    1. Voi itku, kun tuokin oli laminaatti! Metsästän meille täydellistä parkettia, mutta kauniit laminaatit vaan pomppii silmille! Eiköhän se parkettikin vielä löydy...

      Radera
    2. Toivotaan näin! :)

      Radera