23 augusti 2011

Råddande och onödigt arbete

I helgen var  vi effektiva på bygget med vvs-arbete och golvförberedelser i övervåningen. Inte så mycket kvar av den sorten mer. Men vi ställde också till med ett problem, som orsakade en otrolig massa onödigt jobb och ett paniksammankallat talko i kväll.

Grejen var att vi hyrt en byggnadsställning så att muraren skulle komma åt att mura skorstenen. Jag hade nog tänkt hyra ställningen färdigmonterad, men försäljaren skröt hur "du sätter ihop det där på en kvart" (haha. visst.) Nå, efter en del möda stod ställningen sen äntligen på plats... Bara det att på kvällen märkte vi att det var helt fel ställning!! Inte den vi hyrt för ändamålet, utan en av monteringsfirmans, som de redan plockat ner och som väntade på borttransport. Och också inhomhus fanns det en ställning som vi lovat att ta ner, som tillhörde monteringsfirman.

Så två ställningar att montera ner, en att bygga upp och väldigt lite tid och framför allt brist på personresurser! Mission impossible, kändes det som på lördag.

Nå, det fixade sig med nya talkokrafter, så nu allt frid och fröjd. Känns bara så himla onödigt att ha satt en massa timmar på saker som inte förde bygget alls framåt. :/


 



3 kommentarer:

  1. det är tråkigt när man hamnar och göra en massa jobb i onödan när det ändå finns hur mycket som helst att göra på ett bygge :/ Hoppas arbetet flyter på bättre framöver! Ha en bra dag :)

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Tack för en trevlig svenskspråkig blogg. Intressant att följa med bygget av ett annat Jämerä-hus.

    Jag lämnade ett kort meddelande åt dig i min blogg - hoppas att du har möjlighe att delta! Det går säkert bra att skriva inlägget på svenska också :)

    Kolla: http://projekteistaisoin.blogspot.com/2011/08/kymmenen-kysymysta-ja-vastausta.html

    SvaraRadera
  3. Tack Camilla och Jonna!
    Ska återkomma med de tio frågorna! :)

    SvaraRadera