18 augusti 2011

Vattentak - check!

Hoppsan, det har gått ett tag sedan förra uppdateringen. Faktum är att byggtröttheten nog slagit till lite... man orkar inte fixa på så mycket nu när semestrarna är slut och man har läge att vara på bygget bara kvällstid och veckoslut. Så gjutförberedelserna i övervåningen har nog stått ganska stilla den sista veckan, med undantag för elektrikern som varit och gjort sitt.

Byggjobbarna däremot har donat på för fullt, så allt har definitivt inte stått stilla. Vattentaket och balkongkonstruktionen har nu fixats, tomten städats upp och esterna som jobbar för Suomen kivitaloasennus, dvs. Jämeräs underentreprenörer, är nu i princip nu klara med sitt uppdag hos oss. Vi kommer ännu att ha slutgranskning och kolla igenom allt, så några detaljer kommer det nog ännu vara kvar att fila på med senare, men på det stora hela har teamet faktiskt jobbat duktigt och effektivt och gjort ett bra jobb hos oss.

Nu bara vi får fönstren och dörrarna på plats (om ett par veckor), så börjar vi vara i överlåtelseskedet av huspaketet... något försenat mot hur tidtabellen uppskattades från början.

Takskägget blir till...

Balkongtaket påbörjat...


Balkongtaket klart

I dag har också golvet blivit slipat i nedre våningen och i morgon är det dags för spismuraren att greja ihop något av alla dessa delar:


En helg i arbetets tecken väntar också... vvs-jobb, armeringsnät, golvkrepp och det köret igen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar