2 augusti 2011

Ledningar och rör

Förra veckan var var det paus (av lite oklar anledning) i monteringsarbetet på bygget. På måndag var dock esterna på plats igen och nu körs det på med full fräs. Det blev så att samma team som jobbat där hittills med att mura också fick fortsätta med "träarbetet", trots att monteringsfirman i vanliga fall brukar ha lite olika folk för olika arbetsmoment. Så nu de senaste dagarna har muren mot grannhuset kommit till och takstolarna är på gång till både huset och biltaket. Hoppas verkligen att vi hinner få vattentaket färdigt medan det här fina, somriga vädret håller i sig. Det har varit en torr sommar att bygga, vilket ju är bra med tanke på vårt material, men det harmar nog ännu att en av de några hårda regnskurarna vi fått, var just precis när gjutningen i nedervåningen skulle torka. Nå... det fixar väl sig...

Förra veckan såg det ut såhär i övervåningen. En himla massa rör... Inte tänker man ju i vanliga fall på hur mycket sånt det finns i väggar och golv.





Vi hade ju hoppats få övervåningens golv preparerat för gjutning också förra veckan, men så långt har vi inte hunnit (armeringsnäten står [i vägen] och väntar, som det syns på bilderna). Än var vi utan nåt material, än behövde vi ännu kolla om nåt arbetsmoment skulle göras före, eller så var vi utan hjälpkarl/barnvakt. Men uteförrådet har vi åtminstone fått isolerat och armerat. Inne i huset kanske det blir golövvärmedragning och armering den här veckan om allt går väl.

Ännu några panoramabilder från nedre våningen. Lite mindre ledningar där. ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar