16 oktober 2011

Badrumsplaner

Sen sist har det inte hänt så jättestora saker på bygget. Lite VVS, lite el, lite städning... Väntar på att golv och väggar ska torka, väntar på att timmermannen ska börja och väntar på att Jämeräs andel av arbetet ska bli slutfört. Det sistnämnda har legat stadigt på is i över en månad, men nu ser det faktiskt lite ljusare ut och jag har lite förhoppningar att det ska börja rulla på igen. Vi borde själva också snart försöka få tid att hacka det sista i väggarna och börja täppa igen fårorna inför spackelarbetet.

I veckan var dock Östmans till huset och mätte upp kök, hemvårdsrum och andra utrymmen dit de ska leverera skåp. Samtidigt finslipade vi planerna ännu.

I augustinumret (2011) av Glorian koti hittade jag en inspirationsbild som påminner det badrumsmöblemang som vi tänkt oss till övervåningen.


Vårt blir visserligen i helvitt, skivan i samma högglansiga laminat som vi också har i köket, men annars samma idé att rama in skåpet så att det blir lite mera likt en möbel. Högre spegel ska vi nog också ha, så att herr och fru i huset, som har ganska stor längdskillnad, ska båda kunna se sig i spegeln. ;)

Till spegelbelysning har jag beställt SLV's Arlina T5, som jag bongade på bostadsmässan i somras, från en tysk nätbutik. Får hålla tummarna att den nu sen kommer och är i skick.
Eventuellt blir det ännu nåt mindre väggskåp också. Började lite fundera på idén att sätta ett litet skåp på den lilla vägg som är mot duschen och ha spegel på insidan av den skåpdörren. Eftersom det blir snett mittemot den stora spegeln, kunde det funka som en bakspegel, så att man också ser att fixa frisyren bakifrån. För detta är ju ett viktigt dilemma... spegelskåp är ju grymt praktiska att spegla sig med, men inte alltid speciellt snygga. Släta speglar är passligt minimalistiska, men det är smått krångligt om man ska stå och göra sig i ordning och försöka hålla i både handspegel, borste och hårfön i händerna samtidigt..

I nedre våningens wc har jag hittills tänkt att det skulle bli den här tvättfatsmöbeln, som kommer från Ikea.
Stor spegel, nån ganska minimalistisk vägglampa, enkelt hyllplan... så ungefär ser planen ut just nu.

2 kommentarer:

  1. Hieno kuva tuossa ensimmäisenä:) kurkkaapas mun blogiin:) Tuota takapeiliä minäkin mietin, mutta meille tulee pyyhkeet juuri siihen. hmm. peilikaappi siis,ainakin isoon vessaan. pikkuvessassa pitää miettiä.
    Onko tuo ikean allas kuinka syvä? Ihan vain vinkkinä, että pesin kerran yhdessä hotellissa kasvoja lavuaarissa joka oli alle 40cm syvä ja vesi tuli keskelle hanaa. Vesi valui käsivarsiani pitkin lattialle ja paita kastui..inhottava. En onnistunut olemaan lotraamatta. Silloin ajattelin, että onko syynä lavuaarin syvyys vai se,että hana tuli liian keskelle?
    Tuo on muuten hieno allaskaappi, pitääpäs kurkata ikean hinnat:)

    SvaraRadera
  2. Kirsi, samantyylistä taas pyöritellään! :)
    Tuo Ikean setti on kyllä aika syvä (siis ulkonee seinästä ihan normaalin verran) mutta just tuo allas on aika matala... sitä vhän mietin että miten toimii, vai tarttisko ottaa toisella altaalla. Halpa tuo kyllä on kuin mikä.

    SvaraRadera