29 november 2010

December närmar sig...

Ingen husdeal är ännu underskriven, men det är kanske inte så långt borta... (får man hoppas i alla fall)

En fråga som vi ännu lite blev att begrunda i samband med husofferterna är takmaterialet. Vi har ganska sorglöst bara tänkt att vi ska ha plåttak, men frågan är om vanlig profilplåt är så riktigt bra ur funktsynpunkt, när vi ändå har en taklutning på bara 9 grader. Helst skulle det ju då behöva vara falsat plåttak så inte vattnet kommer in mellan de där plåtstyckena, men naturligtvis är det ju nåt som blir att kosta mera...

Ett fuktsäkrare alternativ som skulle vara billigare än det falsade plåttaket, skulle då vara filttak. Min första spontana association var inte direkt positiv, men nu när jag lite läst på, vill jag kanske inte helt dissa detta material. T.ex. på Lemminkäinens sidor kan man läsa mera... Kortare "livscykel" än plåt, visserligen, men annars nog helt tänkbart.

En annan sak på tapeten som bäst är försäljningen av vår nuvarande lägenhet. I veckan hade vi hit en mäklare för att värdera lägenheten och nu funderar vi hur vi riktigt ska tajma försäljningen, när jultiden kommer på och allt. Jag har för mig att detta borde vara ett ganska lättsålt objekt, men för säkerhets skull är vi nog inställda på att sälja bort detta först och bo i nån tillfällig lägenhet under tiden vi bygger.

Ett litet hemma-hos varv här i lägenheten är nog på kommande här i bloggen; här är ett litet startskott från köket:

Den svarta kannan i serien Storybirds från Arabia är från den tiden då svart var inne som inredningsfärg på allvar förra gången det begav sig (tidigt 90-tal). Man får nog lite ålderskris då man märker att man kan börja plocka fram egna, bortgömda och -glömda saker som nu igen funkar i rena rama retroandan! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar