22 september 2011

Förseningar, framsteg och kakelkväll

Det har inte varit så mycket att rapportera från bygget den senaste tiden. Fönsterleveransen och monteringen blev uppskjuten, nytt datum är i nästa vecka, så vi får hoppas att det håller. Ett paket med dörrar anlände nog däremot redan.

Det resterande timmermansarbetet i taket har inte heller blivit gjort. Det verkar vara ändringar på gång i husleverantörens underentreprenörsnätverk, så saker och ting är i ett lite avvaktande skede. Nå, det drabbar ju inte oss så mycket när nästintill allt från Jämeräs sida redan är färdigt, men det är ju klart att man helst haft det sista fixat också utan dröjsmål.

I går blev vi dock klara med en viktig milstolpe som också drog ut lite på tiden, dvs. de sista takplåtarna kom på plats. Från framgården är taket inte speciellt synligt, annat än den mörka kanten



Men från hemvårdsrummets fönster ser man bättre vad plåtslagaren åstadkommit.



Östmans snickeri skickade också de senaste bilderna på köket och andra fasta inredningar och där börjar det nog vara färdigplanerat nu, efter alla turer av och an om hur vi riktigt ska ha det. 

Planeringen av hemvårdsrummet är det som "levt" mest från en vesion till annan, men nu har vi fastnat för nåt som kommer att se ut ungefär så här:


Jag gick alltså och offrade min "klädtorkningsvrå" och satte dit mera skåp i stället. Det ser bättre ut, men hoppas att det funktionella också fixar sig... Ibland har saker sin prioritetsordning. ;)

Som en trevlig avrunding på dagen deltog jag på dameras kväll på Laattapiste.


Kul att få kolla på fina kakelplattor, äta lite smått, umgås med några byggarkolleger och lyssna på Milla Alftans badrumsinredningstips. Jag snackade lite efteråt med henne om vårt badrum också, och en annan gång ska jag återkomma mera till de funderingarna.



2 kommentarer:

  1. Alltså tänk... Vi har ju precis på samma sätt planerat i vårt hemvårdsrum. De höga skåpen svarta, liksom låga nere. De övre små är vit. Där har ni dock smalare övreskåp än vi. Varifrån kommer dessa? Vi tar från Kvik.

    SvaraRadera
  2. Är det sant? Tala om samma smak! :D
    Den där skissen är faktiskt ritad med Kviks program, men vårt kommer från ett småföretag här i trakterna, Östmans snickeri.

    Under kippskåpen blir det ännu ett öppet hyllplan också. Och till skillnad från bilden blir det ju inte nån sockel heller, när det finns golvbrunn.

    SvaraRadera